The Melting Pot – Volvo Cars

Ort

Göteborg

Status

2020
En foodcourt med stor flexibility för flera olika funktioner på en och samma yta tillsammans med ett materbjudande med influenser från hela världen.

När restaurangen på Volvo Cars HQ i VAK-fastigeheten skulle byggas om och uppdateras med ett nytt restaurangkoncept kontaktades PreOpening för att ta fram ett nytt mat och dryckeskoncept som i sin tur låg till grunden till det verksamhetsprogram som idag getts namnet The Meltinig Pot, en foodcourt där koncept var fokus på mat från hela världen och ett hållbart tänk

Projektets huvudfokus var återbruk och hållbarhet, 96% av den lösa inredningen återanvändes och fastamöbler och specialdesignade lampor kläddes om med överblivet läder, sätesbälten och airbagtyg från fabriken. I storköksprojekteringen återanvände PreOpening mycket av den befintliga utrustningen men anpassade dess placering efter de nya rumsligheterna som tagits fram av Wingårds Arkitekter som var inredningsarkitekt i uppdraget.

Matsalen byggdes för att kunna vara en stor flexibel yta för att kunna husera 3st chambre separée för privata sittningar och mötesbokningar, sittplatser byggdes till 50% som semiergonomiska platser för den som även ville arbeta på plats. Det byggdes även en gradäng med en tillhörande scen för föreläsningar och livestreams.

”Jag tyckte PreOpening var engagerade, proffsiga och lösningsorienterade. Väldigt enkla att arbeta med och löste dom problemen som dök upp metodiskt och riktigt. Det var första gången jag anlitade PreOpening i mina projekt och skulle definitivt anlita dom igen i liknande projekt.”

Diana Krstevska, Projektledare, EPG Projektledning

Vy över interiören