Matbruket

Bild: Matbruket

Ort

Karlstad

Status

2019
Målet var att hitta en extern operatör som skulle kunna driva ett kvalitativt koncept för museets besökare, där grönsakerna skulle få ta mer plats på tallriken.

Under 2018-2019 samarbetade PREOPENING med Värmlands museum för att hitta någon som ville driva en restaurang i deras lokaler samt tittade över och justerade lokalens köksritningar. Det togs fram ett koncept för den nya restaurangen och det genomfördes en workshop som senare användes till förfrågningsunderlaget, där det framgick vad som önskades av den framtida operatören. Målet var att hitta en extern operatör som skulle kunna driva ett kvalitativt koncept för museets besökare, där grönsakerna skulle få ta mer plats på tallriken. Man ville ha en ren och ärlig matlagning med fin uppläggning.

Den som “vann kampen” var Niklas Pettersson, med det som vi idag känner till som Matbruket. En restaurang som andas svensk nyfikenhet med värmländsk finess. Här serveras modern och genuin mat i en kulturell miljö. Här blir måltiden en upplevelse. Matbruket jobbar med de bästa råvarorna och alltid i säsong.

Bild: Matbruket
Bild: Matbruket
Bild: Matbruket
Bild: Matbruket