Scandic Oceanhamnen

Beställare

Scandic Hotels

Ort

Helsingborg

Status

2022
Likt en fyr längst ut på den historiska hamnpiren med utblick över Öresund välkomnar vi dig till en modern och hållbar hotellupplevelse.

I maj 2022 öppnade Scandic Hotell Oceanhamnen, mitt i kärnan av det klimatsmarta området Oceanhamnen i Helsingborg. Hotellet består av 184 rum på 13 våningar, samt en relax avdelning och roof top med utsikt över Öresund. Hotellet har 100% förnybar energi, och använder inga engångsartiklar. Mycket av inredningen är också gjord av förnybara material eller köpta på auktion och loppis.

Under 2021 fick PREOPENING äran att agera konsulter för bygget. Vi har under 2021-2022 ansvarat för projekt- och byggledning. Detta innebär att vi har tagit kontroll över arbetsmöten, samordnat, leveransstyrt och projektlett en del av Scandics inköp. Vi har granskat handlingar och dokumenterat längs vägen. När huset började byggas samordnade vi alla leverantörers arbeten samt såg till att tidsplanen hölls. I ett senare skede besiktade vi arbetet, och rapporterade under hela vägen till slutet till Scandics ansvarige Sofia.